Tiramisu z mango
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,65 kg
Numer katalogowy: D004
Ilość porcji: ok. 7 porcji po 100g
Czas przygotowania: 60 min.
Alergeny: gluten, jaja, mleko, orzechy, dwutlenek siarki
Dodatkowy sprzęt: mikser, miska, lodówka, nóż, patelnia
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Mascarpone i amaretto – prawdziwa klasyka deserów we włoskim stylu! Sprawdź też wersję z mango, a gwarantujemy, że go pokochasz!
Przepyszny deser z serkiem mascarpone, biszkoptami nasączonymi w amaretto oraz zblenderowanym mango. W środku owocowego puree znajdziemy chrupiące karmelizowane orzeszki oraz morelę. Całość posypana tartą czekoladą.
Jak przygotujesz deser "Tiramisu z mango"
Przyrządzanie deseru rozpoczniesz od pokrojenia moreli w średnią kostkę. Mix orzechów uprażysz na suchej patelni. Dodasz morele, miód i tak będziesz karmelizować przez kilka minut.
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Savoir - vivre - przy stole
Deser
Po głównym posiłku przychodzi czas na coś słodkiego. Jeżeli jest to elegancki budyń, czyli crème renversée, tiramisu, lody lub owoce, deser serwujemy przy tym samym stole co główny posiłek, po uprzednim sprzątnięciu z niego całej zastawy (zostaje tylko dekoracja kwiatowa, kieliszki do wody, ewentualnie świece). Natomiast tort i ciasta powinniśmy podać przy niskich stolikach w części bawialnianej.
Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu