Befsztyk mielony z jajkiem sadzonym i ziemniakiem
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,40 kg
Numer katalogowy: 033
Czas przygotowania: 40 min.
Alergeny: gluten, mleko, jaja
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: nóż, patelnia, miska, deska, naczynie żaroodporne
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Wspaniała propozycja na niedzielny, rodzinny obiad. Befsztyk z mielonej wołowiny doprawiony cebulką, serem żółtym, czosnkiem oraz innymi przyprawami, zaskoczy niejednego znawcę sztuki kulinarnej. Tym razem befsztyk będzie serwowany z jajkiem sadzonym.
Farsz przełożysz do miski. Dodasz bułkę tartą, cebulę czerwoną, paprykę…
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Jak ugotujesz „Befsztyk mielony z jajkiem sadzonym i ziemniakami”
Rozgrzejesz piekarnik do 180°C. Pokroisz cebulę, paprykę, czosnek w drobną kostkę, Ser zetrzesz na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki umyjesz (nie obierać!) i pokroisz w grubą kostkę. Natkę posiekasz.Farsz przełożysz do miski. Dodasz bułkę tartą, cebulę czerwoną, paprykę…
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Savoir-vivre – Bruderszaft
Przejście na „ty” ma miejsce najczęściej w trakcie zabawy. Dwie osoby krzyżują dłonie z kieliszkami i jednocześnie piją. Jeśli ktoś nie ma ochoty na następujący potem pocałunek w usta, może pocałować w policzek.Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 184 kcal
Węglowodany: 10 g
Tłuszcze: 12 g
Białka: 9 g
Dołącz do nas
Już dziś!