Kurczak po karaibsku
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,40 kg
Numer katalogowy: 046
Czas przygotowania: 40 min.
Alergeny: gluten, soja, gorczyca
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: nóż, garnek, patelnia,miska,deska
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Goździki to znana przyprawa, która ma zastosowanie nie tylko w kuchni, ale też w medycynie naturalnej i kosmetyce. Goździki to suszone kwiaty goździkowca korzennego. Ich właściwości lecznicze znano już w III wieku p.n.e. w Chinach. Dziś najwięcej goździków produkuje się w Tanzanii, głównie na wyspie Zanzibar i Pemba. Duże plantacje goździkowca znaleźć można również w Indonezji, Kenii, na Madagaskarze, Sri Lance i Seszelach.
Drzewo goździkowe rośnie ok. 150 lat. Drzewa goździkowe rosną w Azji i Afryce. Najbardziej służą im tereny położone blisko morza.
Zbiera się z niego pączki kwiatowe i suszy w celu uzyskania właśnie goździków. Zbiory tych kwiatów nie są jednak proste. Pączki należy zebrać ręcznie, przed rozkwitem, aby pączki były jeszcze zamknięte. Jeżeli kwiaty się otworzą, duża część aromatu się ulotni. Goździki suszy się powoli na słońcu, a podczas suszenia nabierają pięknego brązowego koloru.
Goździki mają właściwości łagodzące objawy wielu chorób i innych dokuczliwych dolegliwości.
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Drzewo goździkowe rośnie ok. 150 lat. Drzewa goździkowe rosną w Azji i Afryce. Najbardziej służą im tereny położone blisko morza.
Zbiera się z niego pączki kwiatowe i suszy w celu uzyskania właśnie goździków. Zbiory tych kwiatów nie są jednak proste. Pączki należy zebrać ręcznie, przed rozkwitem, aby pączki były jeszcze zamknięte. Jeżeli kwiaty się otworzą, duża część aromatu się ulotni. Goździki suszy się powoli na słońcu, a podczas suszenia nabierają pięknego brązowego koloru.
Goździki mają właściwości łagodzące objawy wielu chorób i innych dokuczliwych dolegliwości.
Jak będziesz gotować "Kurczak po karaibsku"
Gotowanie tego dania rozpoczniesz od pokrojenia warzyw: cebuli, czosnku oraz papryczki chili. Następnie przygotujesz marynatę. Do miseczki dodasz czosnek, pomidor, papryczkę chili, cebulę, imbir mielony, goździki oraz sos sojowy…..Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Termin kulinarny
Dip- gęsty sos podawany na zimno. Podstawą jest śmietana, twaróg, jogurt, majonez. Swój wyrazisty smak zawdzięcza dodatkom: aromatycznym ziołom i przyprawom.Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 140 kcal
Węglowodany: 7,8 g
Tłuszcze: 8 g
Białka: 9 g
Dołącz do nas
Już dziś!