Cannelloni z mielonym kurczakiem i bakłażanem
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,40 kg
Numer katalogowy: 015
Czas przygotowania: 50 min.
Alergeny: gluten, mleko
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: nóż, garnek, patelnia,miska,deska,naczynie żaroodporne
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Cannelloni - makaron włoski w kształcie dużych rurek o średnicy 2-3 cm i długości 10 cm. Najczęściej przygotowywany z mięsnym farszem wewnątrz i zapiekany w sosie pomidorowym lub beszamelowym, a całość posypywana jest startym serem. Nasza propozycja to cannelloni z mielonym kurczakiem i bakłażanem.
Cannelloni jest samodzielną potrawą i nie trzeba z nią niczego serwować. Idealnie nadaje się na drugie danie, a przed nią można zaserwować przykładowo zupę minestrone.
Ciekawostka na temat Cannelloni:
Aby cannelloni było odpowiednio wilgotne, możesz postawić na spód piekarnika naczynie z wodą, która parując, zapobiega wysychaniu makaronu.
Jak ugotować Cannelloni z mielonym kurczakiem
Gotowanie rozpoczniesz od rozgrzania piekarnika. Pokroisz w kostkę bakłażana i usmażysz na patelni z oliwą. Posiekasz czosnek, bazylię oraz natkę. Mięso mielone z kurczaka wymieszasz ze świeżymi ziołami i doprawisz przyprawami wedle własnego uznania...
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Ciekawostki savoir-vivre'u
Bottleparty- Jest to rodzaj przyjęcia gdzie goście przynoszą ze sobą napoje, a gospodarz organizuje przekąski.
Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu