Azu z wieprzowiny
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,50 kg
Numer katalogowy: 038
Czas przygotowania: 45 min.
Alergeny: gorczyca
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: patelnia, nóż, garnek
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Super danie kuchni tatarskiej, rozgrzewające oraz bardzo sycące.
Aromatyczna, bogata w smaku potrawa składa się z polędwiczek wieprzowych oraz warzyw.
Jak ugotować Azu z wieprzowiny?
- pokrój ziemniaki w średnie łódeczki
- przekrój ogórki w paski
- posiekaj cebulę i marchewkę w drobną kostkę
- z papryczki chili usuń gniazda nasienne
- papryczkę i czosnek drobno posiekaj
- ...
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Savoir-vivre przy stole - włókniste mięso
Jeżeli mięso jest tak włókniste, że nie da się go pogryźć, wówczas można - tylko dyskretnie - wyjąć je z ust i położyć na brzegu talerza. Może przy tym powstać problem, ponieważ klasyczne reguły wymagają, żeby pogryzione mięso wypluć ostrożnie na widelec i dopiero potem położyć na brzeg talerza. Z całą pewnością będzie to czynność widoczna i nieestetyczna.. Lepiej się zastanowić czy w takim wypadku nie jest lepiej złamać zasadę i przez chwilę posłużyć się palcami, a potem wytrzeć je serwetką; będzie to prostsze i mniej rzucające się w oczy.
Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu