Zupa tajska z ziemniakami
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,00 kg
Numer katalogowy: Z014
Ilość porcji: 5 porcji. Jedna porcja ok. 300ml
Czas przygotowania: 35 min.
Alergeny: gluten, soja, seler, gorczyca,orzechy
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: nóż, patelnia, garnek ok. 4l, miseczka
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Czerwona pasta curry, która jest jednym ze składników naszej zupy, jest druga pod względem ostrości zaraz po zielonej paście curry. Charakteryzuje ją nie tylko pikantny smak ale i niezapomniany aromat. Na jej wyrazistość wpływa różnorodność składników takich jak: papryczki chili, czosnek, imbir, trawa cytrynowa, kolendra, limonka, szalotka oraz kmin rzymski. Pikantność pasty często łagodzi się mleczkiem kokosowym. Jest wspaniałym dodatkiem do wielu orientalnych potraw z mięsem, jak również zup i makaronów
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Jak będziesz gotować „Tajska zupa z ziemniakami”
W garnku zagotujesz 0,5 l wody. Pokroisz w drobna kostkę cebulę. Marchew zetrzesz na tarce jarzynowej. Czosnek, imbir, kolendrę drobno posiekasz. Rozgrzejesz patelnię z 1 łyżką oleju. Przez 3 minuty podsmażysz kawałki kurczaka….Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Savoir-vivre –przy stole
Zupa – Nalewamy z wazy, nie więcej niż do brzegu talerzy czy 2/3 bulionówki. Nigdy nie wypijamy resztę zupy talerza, ale także z bulionówki!. Nie przechylamy także talerza - na dnie powinno zostać trochę zupy. Jeśli jednak koniecznie chcemy zostawić puste naczynie odchylamy talerz od siebie.Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 140 kcal
Węglowodany: 5 g
Tłuszcze: 10 g
Białka: 8 g
Dołącz do nas