Udziec z indyka z pieczarkami i papryką
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,45 kg
Numer katalogowy: 044
Czas przygotowania: 35 min.
Alergeny: gluten, mleko, dwutlenek siarki i sirczyny
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: nóż, garnek, patelnia,miska,deska
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Indyk - mięso, które polecają dietetycy i dermatolodzy
Mięso z indyka jest chude, bogate w związki mineralne oraz witaminy z grupy B.
Udo z indyka jest źródłem cynku, który utrzymuje prawidłowe funkcje poznawcze, zdrowe kości oraz zdrowe włosy, paznokcie i skórę. Dodatkowo pomaga w utrzymaniu prawidłowego testosteronu we krwi.
Mięso z indyka jest źródłem białka, które jest niezbędne do budowy i naprawy kości, mięśni, chrząstek, skóry krwi oraz tkanek. Indyk ma również właściwości przeciwnowotworowe. Jest źródłem selenu, który jest niezbędny do metabolizmu hormonów tarczycy. Wzmacnia odporność organizmu.
Mięso z indyka jest doskonałe:
- w diecie cukrzycowej
- w wzmacnianiu odporności na choroby sercowo-naczyniowe
- chroni przed demencją oraz chorobą Alzheimera.
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Mięso z indyka jest chude, bogate w związki mineralne oraz witaminy z grupy B.
Udo z indyka jest źródłem cynku, który utrzymuje prawidłowe funkcje poznawcze, zdrowe kości oraz zdrowe włosy, paznokcie i skórę. Dodatkowo pomaga w utrzymaniu prawidłowego testosteronu we krwi.
Mięso z indyka jest źródłem białka, które jest niezbędne do budowy i naprawy kości, mięśni, chrząstek, skóry krwi oraz tkanek. Indyk ma również właściwości przeciwnowotworowe. Jest źródłem selenu, który jest niezbędny do metabolizmu hormonów tarczycy. Wzmacnia odporność organizmu.
Mięso z indyka jest doskonałe:
- w diecie cukrzycowej
- w wzmacnianiu odporności na choroby sercowo-naczyniowe
- chroni przed demencją oraz chorobą Alzheimera.
Jak będziesz gotować „Udziec z indyka z pieczarkami, papryką i gotowanymi ziemniakami”
Ziemniaki pokroisz w średnią kostkę i ugotujesz do miękkości. Cebulę pokroisz w piórka, paprykę, pieczarki w grube paski. Rozmaryn i czosnek drobno posiekasz. Kawałki mięsa obtoczysz w mące ziemniaczanej….Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Savoir – viver’u Nakrycie stołu
Serwetka służy po to, aby chronić ubranie przed poplamieniem. Używamy jej również do wycierania ust w trakcie jedzenia i po jedzeniu. Nakrywając do stołu ustawia się serwetkę dowolnie złożoną na podtalerzu. Papierowe serwetki są praktyczne, ale nie należy ich używać do wielodaniowego menu ponieważ psują ogólny wygląd stołu. Papierowych serwet możemy użyć, kiedy stół jest nakryty rustykalnie, podczas śniadania z przyjaciółmi albo przy kawie. Bardziej eleganckie są serwetki z materiału i mają wielkość co najmniej 50 x 50 cm.
Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 126 kcal
Węglowodany: 11,7 g
Tłuszcze: 6,7 g
Białka: 4,9 g
Dołącz do nas
Już dziś!