Udon z łososiem w sojowo pikantnym sosie
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,42 kg
Numer katalogowy: 069
Czas przygotowania: 35 min.
Alergeny: sezam, ryba, soja, gluten
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: nóż, garnek, patelnia, miska, deska
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Makron Udon to jeden z najpopularniejszych makaronów w Japonii. Makaron składa się z mąki pszennej, wody oraz soli. Jest gruby, elastyczny i miękki, ma śliską powierzchnię i aksamitną teksturę. Doskonale smakuje i nadaje się do dań orientalnych. Nasza propozycja to „Udon z łososiem w sojowo pikantnym sosie”
Savoir-vivre - jak posługiwać się pałeczkami
Pałeczki -jedną umieszczamy zagłębieniu między kciukiem a palcem wskazującym prawej ręki, środek pałeczki znajduje się na palcu serdecznym na wysokości paznokcia. Drugą pałeczkę trzymamy między kciukiem a palcem wskazującym kciuk jest nieruchomy, palec wskazujący prowadzi pałeczkę. Końce obu pałeczek muszą się znajdować obok siebie. Koniec ruchomej górnej pałeczki przesuwamy do końca nieruchomej dolnej pałeczki. W ten sposób potrawy są ściśnięte na obu końcach. Jeśli podczas jedzenia pałeczki odsuną się od siebie, ułóż je z powrotem ostrożnie na talerzu we właściwej pozycji. Miseczkę, którą z reguły podaje się zamiast talerza można przesunąć bliżej ust, wówczas zachowujemy przy jedzeniu podstawę wyprostowaną.Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 145 kcal
Węglowodany: 10 g
Tłuszcze: 8 g
Białka: 8 g
Dołącz do nas
Już dziś!