Strogonow z polędwiczki wieprzowej z papryką
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,40 kg
Numer katalogowy: 059
Czas przygotowania: 35 min.
Alergeny: gluten, mleko
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: nóż, garnek, patelnia,miska,deska,tłuczek do ziemniaków
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Boeuf Strogonow – Nazwa pochodzić od nazwiska rosyjskiego generała Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. W potrawie łączą się tradycje kuchni francuskiej i rosyjskiej Boeuf Strogonow jest potrawą aromatyczna i pożywną w oryginalnym przepisie gotowany z polędwicy wołowej. My w naszym daniu wykorzystamy nieco tańszy opcję – polędwiczkę wieprzową.
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Jak ugotujesz " Strogonow z polędwiczki wieprzowej z papryką i ziemniaczanym puree"
Pokroisz cebulę w piórka, paprykę w cienkie paski. Wstawisz wodę aby ugotować ziemniaki. Rozgrzejesz patelnie z 2 łyżkami oleju. Wrzucisz cebulę i będziesz smażyć na średnim ogniu przez 1 minutę. Następnie dodasz paprykę...Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Termin kulinarny
Buchty – pieczone jedna przy drugiej drożdżowe bułeczki tworzące spójne ciasto, ale z wyraźnym podziałem, dzięki któremu po upieczeniu odrywa się poszczególne cząstki – bułeczki – rękami.
Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 164 kcal
Węglowodany: 9,6 g
Tłuszcze: 11 g
Białka: 6,8 g
Dołącz do nas
Już dziś!