Rybne Curry
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,42 kg
Numer katalogowy: 009
Czas przygotowania: 35 min.
Alergeny: Ryba
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: nóż, patelnia,deska,garnek
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Mleko kokosowe pozyskiwane jest z miąższu orzecha kokosowego. Napój powstaje za pomocą procesu moczenia orzecha kokosowego w wodzie, następnie jego ogrzanie i odciśnięcie. Ostateczny skład zależy od ilości wody. Ma to wpływ na konsystencję mleka oraz zawartość tłuszczu. Mleko bardziej rozcieńczone daje nam wersję light. Może być konsystencji płynnej lub kremowej.
Mleko kokosowe posiada właściwości:
- Przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe
- Działanie przeciwzapalne
- Wzmacnia kości
- Zmniejsza ból związany z wrzodami i działa ochronnie na błonę śluzową układu pokarmowego
- Reguluje poziom cholesterolu i lipidów
- Przyspiesza przemianę materii i nie podnosi stężenia cukru we krwi
- Chroni przed nadciśnienieniem tętniczym
- Ma działanie antyoksydacyjne, które hamuje rozwój wolnych rodników i proces starzenia.
Mleko kokosowe najczęściej używane jest w kuchni indyjskiej oraz tajskiej.
Zawiera sporo tłuszczu i kalorii. Jest bogate w błonnik, witaminy z grupy B, witaminę C i witaminę E.
W kokosach znajdują się cenne minerały: żelazo, selen, potas, magnez, fosfor oraz wapń.
Mleko kokosowe w ok. 17-24% składa się z tłuszczu. Są to nasycone kwasy tłuszczowe, czyli te zdrowe i pożądane. Organizm ich nie przechowuje, są one na bieżąco zamienianie w energię.
Jak ugotujesz "Rybne curry"
Gotowanie tego dania rozpoczniesz od ugotowania ryżu. Następnie doprawisz rybę, a warzywa odpowiednio posiekasz. Podsmażysz rybę, cebulę, czosnek….Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Savoir-vivre - pożegnanie
Jeżeli musisz wcześniej opuścić przyjęcie, staraj się swoim wyjściem nie zakłócać ogólnego nastroju.Żegnamy się z najbliższym otoczeniem i podchodzimy do gospodarza. Gospodarz odprowadza gości do przedpokoju i podaje kobiecie płaszcz. Uścisk dłoni i pocałunek w policzek odbywa się według tych samych zasad co przy powitaniu. Goście dziękują raz jeszcze za udane przyjęcie albo za wspólny wieczór.
Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu