Polędwiczka z brokułem i ananasem z sosem śmietanowym
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,45 kg
Numer katalogowy: 063
Czas przygotowania: 35 min.
Alergeny: mleko
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: nóż, garnek, patelnia, miska, deska, sito
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Ryż jaśminowy ma niezwykle jasną barwę przypominającą kwiat jaśminu, kwiatowy zapach oraz specyficzny, delikatnie słodki smak, określany jako miodowy. Jest ryżemu długoziarnistym i zaokrąglone ziarenka. Ryż jaśminowy po ugotowaniu jest bardziej kleisty.
Uprawiany jest przede wszystkim w Tajlandii i wykorzystywany w kuchni azjatyckiej.
Ryż jaśminowy ma bardzo dużo właściwości odżywczych. Jest źródłem białka i węglowodanów i ma nie wiele tłuszczów, więc jest dedykowany dla osób dbających o linię oraz uprawiających sport. Ryż jaskiniowy jest lekkostrawny i nie obciąża żołądka. Zalecany jest dla kobiet w ciąży i osoba z nadciśnieniem.
Jest źródłem:
- witamin z grupy B
- witaminy E
- potasu
- magnezu
- fosforu
- żelaza
- cynku
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Uprawiany jest przede wszystkim w Tajlandii i wykorzystywany w kuchni azjatyckiej.
Ryż jaśminowy ma bardzo dużo właściwości odżywczych. Jest źródłem białka i węglowodanów i ma nie wiele tłuszczów, więc jest dedykowany dla osób dbających o linię oraz uprawiających sport. Ryż jaskiniowy jest lekkostrawny i nie obciąża żołądka. Zalecany jest dla kobiet w ciąży i osoba z nadciśnieniem.
Jest źródłem:
- witamin z grupy B
- witaminy E
- potasu
- magnezu
- fosforu
- żelaza
- cynku
Jak ugotujesz „Polędwiczka wieprzowa z brokułami, ananasem, sosem śmietanowym”
Pokroisz cebulę w piórka, różyczki brokuł na mniejsze kawałki, ananasa w gruba kostkę. Listki rozmarynu oberwiesz i drobno posiekasz. Ugotujesz ryż jaśminowy. Na rozgrzaną patelnię z 1 łyżką oleju wrzucisz polędwiczkę i będziesz smażyć na średnim ogniu przez 1 minutę…Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Savoir-vivre - Sztućce
Zaliczamy do nich wszystkie przybory, którymi nakładamy potrawy oraz je jemy. Na co dzień używamy czterech podstawowych: łyżki, widelca, noża i małej łyżeczki Czasami widelczyka do ciast, widelca i noża- łopatki do smażonych ryb. Podczas wykwintnych przyjęć możemy spotkać się z tak zwanymi sztućcami jak szczypce do otwierania ostryg, nóż i widelec do raków itp. Sztućców, których raz użyjemy nie możemy odłożyć na obrus. Nie opieramy ich także o brzeg talerza. Ich miejsce jest do końca posiłku na talerzu. Jeśli jeszcze nie skończyliśmy jedzenia potrawy, ale robimy sobie przerwę na rozmowę, nóż i widelec układamy na krzyż. Ułożenie równoległe do siebie po prawej stronie talerza sygnalizuje, że skończyliśmy posiłek nawet jeśli jest na nim niemal cała porcja.Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 147 kcal
Węglowodany: 14,3 g
Tłuszcze: 6,4 g
Białka: 7,5 g
Dołącz do nas
Już dziś!