Placek śliwkowo-jabłkowy
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 1,20 kg
Numer katalogowy: D005
Czas przygotowania: 40 min.
Alergeny: gluten, jaja, mleko
Dodatkowy sprzęt: miska, tarka do warzyw, papier do pieczenia, forma do pieczenia
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Placek - rodzaj wypieku, który składa się z płaskiej warstwy ciasta wypełnionej lub pokrytej nadzieniem składającym się z różnych słodkich składników.
Jak upieczesz „Placek śliwkowo-jabłkowy”
Na początki rozgrzejesz piekarnik do 180 stopni. Przesiejesz mąkę, dodasz proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną. Dodasz 100 g cukru i wymieszasz. Zimne masło zetrzesz na tarce jarzynowej. Wymieszasz mąkę z masłem i podzielisz na dwie części 1/3 i 2/3. Do jednej z nich dodasz kakao…..Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Savoir – vivre – desery
Ciasta i ciasteczka - ciasteczka jemy palcami, ciasto widelczykiem albo łyżeczką.Śmietanki - podajemy zawsze osobno - na talerzu obok ciasta.
Kremy i pianki – głównie podaje się widelczyk jednak obok połóżmy też łyżeczkę.
Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 330 kcal
Węglowodany: 44 g
Tłuszcze: 14 g
Białka: 4 g
Dołącz do nas