Miruna zapiekana w boczku z tymiankiem
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,40 kg
Numer katalogowy: 034
Czas przygotowania: 40 min.
Alergeny: gluten, mleko, ryba, jaja, soja, seler, gorczyca, sezam, orzechy
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: garnek, patelnia, miska, forma do zapiekania, papier do pieczeni
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Miruna to ryba żyjąca w czystych, głębokich wodach południowej Nowej Zelandii i wokół południowej Australii, a także u wybrzeży Pacyfiku i Atlantyku w Ameryce Południowej. Rybę możemy znaleźć pod innymi nazwami: grenadier błękitny, morszczuk błękitny, morszczuk białogłowy i witlinkiem nowozelandzkim.
Miruna - ryba o długim ciele, które jest węższa na ogonie, ma smukłe płetwy i niebiesko-zielone łuski. Miruny posiadają ogromne oczy i dużą wystającą szczękę, która jest cechą charakterystyczną dla dorsza i morszczuka.
Miruna jest bardzo łatwa w obróbce i gotowaniu. Ryba ta jest niskokaloryczna z ogromną ilością białka, co sprawia, że jest praktycznie niezbędna w żywieniu sportowców i różnorodnych dietach, a gruby miąższ jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3.
Miruna zawiera w swoim składzie następujące witaminy: A, B1, B2, B6, B9, C, E, PP
W mirunie znajdują się również takie pierwiastki jak potas, mangan, wapń, sód, kobalt, fosfor, żelazo, chrom, magnez, fluor, miedź, siarka, jod, molibden oraz cynk.
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Miruna - ryba o długim ciele, które jest węższa na ogonie, ma smukłe płetwy i niebiesko-zielone łuski. Miruny posiadają ogromne oczy i dużą wystającą szczękę, która jest cechą charakterystyczną dla dorsza i morszczuka.
Miruna jest bardzo łatwa w obróbce i gotowaniu. Ryba ta jest niskokaloryczna z ogromną ilością białka, co sprawia, że jest praktycznie niezbędna w żywieniu sportowców i różnorodnych dietach, a gruby miąższ jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3.
Miruna zawiera w swoim składzie następujące witaminy: A, B1, B2, B6, B9, C, E, PP
W mirunie znajdują się również takie pierwiastki jak potas, mangan, wapń, sód, kobalt, fosfor, żelazo, chrom, magnez, fluor, miedź, siarka, jod, molibden oraz cynk.
Jak ugotujesz „ Miruna zapiekana w boczku z tymiankiem”
Rozgrzejesz piekarnik do 170 stopni. Ugotujesz ziemniaki. Rybę pokroisz w paski. Doprawisz solą i pieprzem. Na kawałki ryby położysz ser feta i posypiesz listkami tymianku….Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Savoir-vivre – sztućce
Nóż do ryb - leży z prawej strony talerza między nożem do przekąsek, a nożem do mięsa. Ponieważ ryb się nie kroi, nóż do ryb ma tępe ostrze. Rybę wędzoną je się zawsze nożem do mięsa.Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 199 kcal
Węglowodany: 16 g
Tłuszcze: 7 g
Białka: 9 g
Dołącz do nas
Już dziś!