Pierwsze zamówienie? Skorzystaj z 10% rabatu W koszyku użyj kuponu rabatowego: DlaCiebie

Kotleciki wołowe z żurawiną i ziemniaczanym puree

Kotleciki wołowe z  żurawiną i ziemniaczanym puree
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)

Waga: 0,47 kg

Numer katalogowy: 065

Czas przygotowania: 35 min.

Alergeny: gluten, mleko, jaja

Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz

Dodatkowy sprzęt: garnek, patelnia, miska

Udostępnij:
Wołowina jest z jednych najszlachetniejszych i najzdrowszych mięs. Wołowina ma głęboki intensywnie czerwony kolor oraz charakterystyczny mięsny zapach. Pamiętajcie, że wybierając mięso wołowe musi być sprężyste, wilgotne i błyszczące. W przypadku kiedy uciskamy mięso po chwili powinno wrócić do poprzedniego kształtu. Należy też, zwrócić uwagę aby tłuszcz nie był żółty tylko jasny i kremowy. Wołowinę przechowujemy w lodówce na talerzu przykrywając naczyniem. Jeżeli przykryjemy folią, mięso szybciej straci świeżość. Wołowinę kroimy przed rozpoczęciem gotowania.
Wartości odżywcze:
- zawiera dużą ilość (18-23%) łatwo przyswajalnego białka, w którego skład wchodzą wszystkie niezbędne aminokwasy
- Wołowina jest źródłem żelaza hemowego,
- dostarcza dużo witaminy B12, B1, B6
- jest źródłem żelaza i fosforu

Jak będziesz gotować „Kotlety wołowe z puree z żurawiną i puree”

Ugotujesz ziemniaki. Pokroisz pomidora w średnią kostkę, Cebulę, kolendrę, bazylię czosnek drobno posiekasz. Z papryczki chili usuniesz gniazda nasienne i również posiekasz. Wszystkie produkty wymieszasz z olejem i doprawisz solą…

Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.

Stopnie wysmażania steków

Rare – krwisty, czerwone wnętrze z szarą otoczką i przypieczoną skórką (ok. 50 C) – ok. 1-2 minut z każdej strony.
Medium rare – średniokrwisty, wypieczony pół na pół z ciemnoróżowym, soczystym środkiem (ok. 55 C) – ok. 3 minuty z każdej strony.
Medium – średniowysmażony, z delikatnie różowym środkiem (ok. 60C) – ok. 4 minuty z każdej strony
Well done – dobrze wysmażony, szarobrązowy środek, otoczony ciemnobrązową skórką (ok. 70C) – ok. 6 minut z każdej strony.
 

Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu

Wartość energetyczna: 156 kcal
Węglowodany: 13 g
Tłuszcze: 9 g
Białka: 7 g
Dołącz do nas Już dziś!
Aktualnie w menu Fresh Cooking znajdziesz:
Ciasto banana split
Ciasto banana split
deser
Zupa meksykańska
Meksykanska z kurczakiem
zupa
Pilaw z kurczakiem w sosie śmietanowym oraz pieczarkami
Pilaw z kurczakiem w sosie śmietanowym oraz pieczarkami
Befsztyk mielony z jajkiem sadzonym i ziemniakiem
Befsztyk mielony z jajkiem sadzonym i ziemniakiem
Spaghetti z kurczakiem i sosem pesto
Spaghetti z kurczakiem i sosem pesto
Polędwiczka z suszoną śliwką i kaszą gryczaną
Polędwiczka z suszoną śliwką i kaszą gryczaną
Miruna z bukietem warzyw
Miruna z bukietem warzyw