Klopsiki wołowe z gotowanymi ziemniakami
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,50 kg
Numer katalogowy: 041
Czas przygotowania: 40 min.
Alergeny: gluten, jaja, soja
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: piekarnik, miska, garnek, naczynie żaroodporne
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Pulpety z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego w pysznym sosie z soczystych pomidorów z gotowanymi ziemniakami, to danie zaspokoi nawet największy głód oraz zachwyci największego niejadka!
Jak ugotujesz "Klopsiki wołowe z ziemniaczanym puree"
Gotowanie rozpoczniesz od włożenia do miski mięsa, wlejesz sos sojowy, dodasz bułkę tartą, paprykę mieloną, natkę oraz jajko. Całość doprawisz solą i pieprzem.
Ziemniaki pokroisz w średnią kostkę i gotujesz w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzisz i polejesz roztopionym masłem…
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Termin kulinarny
Digestif - trunek spożywany po posiłku, dla poprawienia trawienia, najczęściej czysta wódka, ziołowe likiery oraz wytrawne nalewki owocowe.
Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu