Glazurowane udka kurczaka z marchewką i fasolką
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,40 kg
Numer katalogowy: 036
Czas przygotowania: 35 min.
Alergeny: orzechy, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: patelnia, nóż, garnek, sito, miska
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Glazurujemy np. miodem, galaretką lub po prostu cukrem z wodą.
Glazurowane udka kurczaka przygotujesz w towarzystwie warzyw, orzechów oraz jaśminowego ryżu. Całość doprawisz kminem rzymskim co nada potrawie wyrazistości oraz pikanterii.
Jak ugotujesz "Glazurowane udka kurczaka z marchewką i fasolką"
Gotowanie rozpoczniesz od pokrojenia papryki w paski, czosnek drobno posiekasz. Kawałki kurczaka wymieszasz z czosnkiem, kminem rzymskim, cukrem, papryką słodką, solą i pieprzem.
Do gotującej osolonej wody wrzucisz jaśminowy ryż. Orzech nerkowca uprażysz na patelni……
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Savoir-vivre - O zachowaniu się przy stole
Co możemy wyrazić za pomocą sztućców
Przerwa w jedzeniu - Sztućce leża skrzyżowane na talerzu, przy czym ostrze noża skierowane jest do środka, a zęby widelca w górę albo w dół.
Proszę sprzątnąć - Sztućce leżą na talerzu obok siebie, przy czym trzonki są zwrócone w prawo w dół. W żadnym razie końce sztućców nie mogą leżeć na brzegu talerza, a trzonki na stole.
Wszystko było bez zarzutu - Sztućce ułożone są w pozycji "pięć po wpół do siódmej"
Jedzenie nie smakowało - Sztućce ułożone są w pozycji "za pięć wpół do szóstej"
Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu