
Fricassee z indykiem i warzywami
W oczekiwaniu na zamówienie z Fresch Cooking pędzimy do Was z super przepisem.
Danie szybkie, lekkie i naprawdę bardzo smaczne. Spróbuj i poczuj nasz smak w Swojej kuchni.
Pamiętaj!
Zapisz przepis, bo gwarantujemy, że często będziesz do niego wracać.
Składniki dla 1 osoby:
- 200 g indyka
- 1 szt. średniej marchwi
- 1 szt. Cebuli
- 2 garści świeżej zielonej fasolki szparagowej
- 1 pęczek rzodkiewek
- 2 gałązki tymianku
- 1 łyżka miodu
- natka
- 3 szt. pomidorków cherry
Przygotowanie:
- Indyka pokroić w średnią kostkę, marchewkę w plasterki, cebulę w piórka, rzodkiewkę w ćwiartki.
- W garnku zagotować 1 l wody. Gdy zacznie się gotować posolić.
- Do gorącej wody wrzucić rzodkiewkę, marchewkę, fasolkę szparagową i gotować na małym ogniu przez 5 min. Po 5 minutach odcedzić warzywa na sicie.
- Rozgrzać patelnie z 2 łyżkami oleju. Wrzucić indyka, cebulę listki tymianku, doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez ok. 5 min. do uzyskania złotego koloru.
Po tym czasie dodać ugotowane warzywa, miód, ewentualnie doprawić wszystko jeszcze solą i pieprzem. Smażyć 3 min.
Wyłożyć na talerz. Udekorować posiekaną natką i pomidorkami cherry.
Dacie radę :)
SMACZNEGO
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Aktualności