Pierwsze zamówienie? Skorzystaj z 10% rabatu W koszyku użyj kuponu rabatowego: DlaCiebie

Delikatny łosoś w sosie śmietankowo imbirowym ze szpinakiem

Delikatny łosoś w sosie śmietankowo imbirowym ze szpinakiem
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)

Waga: 0,38 kg

Numer katalogowy: 068

Czas przygotowania: 30 min.

Alergeny: ryba, mleko

Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz

Dodatkowy sprzęt: garnek, piekarnik, forma do pieczenia

Udostępnij:

Łosoś - stanowi bardzo dobre źródło pełnowartościowego białka - w 100 gramach ryby znajdziemy około 20 gramów białka.
Łosoś w każdej formie stanowi bogactwo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasów omega-3, niezwykle cennych dla organizmu. W łososiu znajdziemy znaczne pokłady witaminy D oraz znaczne ilości selenu.

Imbir - nadaje potrawom bardziej wyrazisty, pikantny oraz egzotyczny smak. Ma bardzo aromatyczny, świeży zapach, nieco cytrusowy.

Szpinak - zawiera wiele cennych składników odżywczych – witamin, soli mineralnych oraz beta-karoten i luteiny, które są silnymi przeciwutleniaczami. Liście szpinaku są bogate szczególnie w witaminę C, żelazo, potas, magnez i kwas foliowy. Odżywcze właściwości i wartość szpinaku znana była już w starożytnej Persji, dlatego warzywo to nazywane było "perskim zielem”.

Jak ugotujesz "Delikatny łosoś w sosie śmietankowo imbirowym"

Gotowanie tego dania rozpoczniesz od przyprawienia łososia solą, pieprzem. Następnie na wierzchu ułożysz kilka gałązek tymianku (kilka gałązek zostawisz do sosu) . Pomidorki cherry przekroisz na ½, imbir i czosnek drobno posiekasz.

Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.

Terminy kulinarne

Haute cuisine (wymawiaj: "ot kłizin")
potrawy wyszukane, pracochłonne oraz przygotowane z drogich, luksusowych składników, również podane w elegancki sposób. Haute cuisine stosowane jest w najlepszych oraz najdroższych restauracjach. Określenie opisuje sztukę kulinarną wywodzącą się z Francji: haute cuisine - wysoka kuchnia.

Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu

Wartość energetyczna: 158 kcal
Węglowodany: 8 g
Tłuszcze: 11,2 g
Białka: 6,2 g
Dołącz do nas Już dziś!
Aktualnie w menu Fresh Cooking znajdziesz:
Ciasto banana split
Ciasto banana split
deser
Zupa meksykańska
Meksykanska z kurczakiem
zupa
Pilaw z kurczakiem w sosie śmietanowym oraz pieczarkami
Pilaw z kurczakiem w sosie śmietanowym oraz pieczarkami
Befsztyk mielony z jajkiem sadzonym i ziemniakiem
Befsztyk mielony z jajkiem sadzonym i ziemniakiem
Spaghetti z kurczakiem i sosem pesto
Spaghetti z kurczakiem i sosem pesto
Polędwiczka z suszoną śliwką i kaszą gryczaną
Polędwiczka z suszoną śliwką i kaszą gryczaną
Miruna z bukietem warzyw
Miruna z bukietem warzyw