Pierwsze zamówienie? Skorzystaj z 10% rabatu W koszyku użyj kuponu rabatowego: DlaCiebie

Czachobili

Czachobili
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)

Waga: 0,45 kg

Numer katalogowy: 057

Czas przygotowania: 40 min.

Alergeny: gluten, soja, seler

Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz

Dodatkowy sprzęt: garnek, patelnia, miska, naczynie żaroodporne, papier do pieczen

Udostępnij:
Wspaniała gruzińska, sycąca potrawka na bazie kurczaka oraz aromatycznej świeżej kolendry. Nasza propozycja dodatkowo została wzbogacona o pieczone ziemniaki.
Kolendra - aromatyczne zioło pochodzące z rejonu Morza Śródziemnego, bardzo przypomina natkę pietruszki jednak zdecydowanie różni się od niej smakiem oraz zapachem. Kolendra dominuje w kuchni azjatyckiej, meksykańskiej, indyjskiej oraz gruzińskiej. Owoce kolendry jako korzenna przyprawa jest składnikiem garam masala oraz curry. Kolendra posiada wiele prozdrowotnych właściwości:
- jest źródłem żelaza i magnezu
- zawiera witaminy A, B1, B2 oraz C

Dlaczego kolendra powinna znaleźć się w naszej diecie?

- działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie
- działa tonizująco na żołądek
- pomaga w leczeniu pleśniawek w jamie ustnej
- odświeża oddech
- korzystna w leczeniu grzybic skóry i jej suchości
-posiada właściwości przeciwreumatyczne i przeciwartretyczne dzięki, którym zmniejsza opuchliznę,
- pomaga w leczeniu anemii
- jest niezbędnym pokarmem dla utrzymania serca w dobrej kondycji
- zapobiega zapaleniom spojówek, chorobą nowotworowym, starzeniu się organizmu
- przyspiesza perystaltykę jelit

Jak będziesz gotować „Czachobili”

Rozgrzejesz piekarnik do 180 stopni. Cebulę pokroisz w średnia kostkę, ziemniaki w półksiężyce, kolendrę i czosnek drobno posiekasz. Ziemniaki doprawisz solą i pieprzem oraz skropisz olejem. Wstawisz do piekarnika na 35 min….

Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.

Savoir-vivre  - Uchybienia przy stole

Zapachy perfum - zapach perfum, wody toaletowej czy wody po goleniu należy używać z umiarem, ponieważ  przy stole powinniśmy czuć zapachy serwowanych potraw, a nie kosmetyków.
 

Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu

Wartość energetyczna: 140 kcal
Węglowodany: 7 g
Tłuszcze: 8 g
Białka: 9,4 g
Dołącz do nas Już dziś!
Aktualnie w menu Fresh Cooking znajdziesz:
Ciasto banana split
Ciasto banana split
deser
Zupa meksykańska
Meksykanska z kurczakiem
zupa
Pilaw z kurczakiem w sosie śmietanowym oraz pieczarkami
Pilaw z kurczakiem w sosie śmietanowym oraz pieczarkami
Befsztyk mielony z jajkiem sadzonym i ziemniakiem
Befsztyk mielony z jajkiem sadzonym i ziemniakiem
Spaghetti z kurczakiem i sosem pesto
Spaghetti z kurczakiem i sosem pesto
Polędwiczka z suszoną śliwką i kaszą gryczaną
Polędwiczka z suszoną śliwką i kaszą gryczaną
Miruna z bukietem warzyw
Miruna z bukietem warzyw