Chiński makaron jajeczny z wieprzowiną
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,40 kg
Numer katalogowy: 008
Czas przygotowania: 40 min.
Alergeny: gluten, ryba, jaja,soja, sezam, orzechy
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: nóż, garnek, patelnia, miska, deska, sito
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Makaron jajeczny – jest to makaron o pięknym smaku oraz kolorze. Wytwarzany z mąki pszennej, wody oraz jajka. Bardzo popularny w kuchni chińskiej. Charakterystyczne dla niego jest to, że można go kupić w formie suszonej oraz świeżej. Wykorzystywany głównie do zup w kuchni orientalnej, jednak podobnie jak inne makarony podawany jest również do dań głównych
Makaron jajeczny zawiera dużo węglowodanów, które stanowią 70% masy. Jest bogaty w białko, tłuszcze, minerały i błonnik.
Makaron jajeczny zawiera dużo węglowodanów, które stanowią 70% masy. Jest bogaty w białko, tłuszcze, minerały i błonnik.
Jak przyrządzisz Chiński makaron jajeczny z wieprzowiną
Na początku wymieszasz orientalne sosy. Na suchej patelni uprażysz orzechy nerkowca, które następnie posiekasz. Przyprawisz wieprzowinę, którą podsmażysz na patelni oraz dodasz mieszankę różnych warzyw…Savoir-vivre przy stole.
Jeżeli urządzamy przyjęcie przy prostokątnym stole, zasadą jest, że gospodarze siadają naprzeciw siebie przy krótszych bokach stołu. Po prawej stronie pana domu siada żona najważniejszego gościa, albo najważniejszy gość, jeżeli jest nim kobieta, a po prawej stronie gospodyni najznakomitszy gość – mężczyzna. Po lewej stronie gospodarzy siadają małżonkowie zajmujący drugą pod względem ważności kolejność i tak dalej naprzemiennie, aż oba „orszaki” się spotkają. Jeżeli jesteś gościem na takim przyjęciu, nie zajmujemy sami miejsca, ale oczekujemy, aż gospodarze wskażą je nam lub zaproszą do stołu. Jest czymś nieeleganckim pchanie się czy ubieganie innych, by zasiąść jak najbliżej upatrzonej przystawki czy po to, by uniknąć towarzystwa nudnego wuja. Po to przewidziany jest aperitif, by ci którzy przyjdą pierwsi, mogli na stojąco lub siedząc na kanapie w części bawialnej poczekać na wszystkich. Dopiero gdy całe towarzystwo się zbierze, następuje zajmowanie miejsc. Jeżeli część jadalna jest oddalona, gospodarz służy ramieniem najdostojniejszej damie.
Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 130 kcal
Węglowodany: 13 g
Tłuszcze: 5 g
Białka: 6 g
Dołącz do nas
Już dziś!