Bulgur z polędwiczką, boczniakiem i szpinakiem
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,40 kg
Numer katalogowy: 020
Czas przygotowania: 35 min.
Alergeny: gluten
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: nóż, patelnia, deska do krojenia, garnek
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Bulgur to rodzaj kaszy pełnoziarnistej otrzymanej z pszenicy durum. Jej sposób produkcji polega na gotowaniu ziaren pszenicy w wodzie, a następnie suszeniu ich i zmieleniu na mniejsze cząstki. Kasza ta jest szczególnie popularna w krajach wschodniej części Morza Śródziemnego, jak również na Bliskim Wschodzie. Charakteryzuje się tym, że nie wymaga długiego gotowania. Wartość energetyczna kaszy bulgur (przed ugotowaniem) wynosi 340 kcal/100 g.
-Porcja kaszy bulgur wynosi zazwyczaj ok. 50 g. Oznacza to, że jedna porcja dostarcza 170 kcal- Kasza bulgur jest źródłem węglowodanów
- Kasza bulgur dostarcza białko
- Kasza bulgur jest produktem niskotłuszczowym
- Kasza bulgur jest dobrym źródłem błonnika pokarmowego
- Kasza bulgur zawiera różne składniki mineralne
- Kasza bulgur nie zawiera witamin takich jak: witamina A, witamina C, witamina B12, witamina D.
Jak będziesz gotować "Bulgur z polędwiczką, boczniakiem i szpinakiem"
Gotowanie tego dania rozpoczniesz od pokrojenia suszonych pomidorów, boczniaków, papryki w paski. Czerwoną cebulę w piórka, a czosnek wraz z listkami tymianku drobno posiekasz. Polędwiczki krótko podsmażysz na patelni…
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Termin kulinarny
Cepeliny –tradycyjne litewskie pyzy ziemniaczane nadziewane mięsem wieprzowym z majerankiem. Czasami z grzybami, kapusta kiszoną lub serem.Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu