Barszcz ukraiński z kurczakiem
To danie nie jest dostępne w tym tygodniu.
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Sprawdź aktualne menu i wybierz coś smacznego dla siebie.
Nie zapomnij o deserze ;-)
Waga: 0,00 kg
Numer katalogowy: Z011
Ilość porcji: 5 porcji. Jedna porcja ok. 360ml
Czas przygotowania: 50 min.
Alergeny: seler, mleko
Co musisz mieć w domu: olej, sól, pieprz
Dodatkowy sprzęt: nóż, patelnia, garnek ok. 4l, miseczka
- Opis produktu
- Klipy filmowe (1)
Barszcz ukraiński jest jedną z potraw kuchni galicyjskiej. Pierwotnie była to zupa koloru zielonego, przyrządzana na bazie aromatycznych liści ziela barszczowego do uzyskania kwaśnego smaku używano kwasu z mąki razowej.
Barszcz ukraiński to zupa nie tylko popularna w naszym kraju, ale i na Białorusi czy w Rosji. Sycąca, bogata w rozmaite warzywa na mięsnym bulionie. Doskonała jesienią oraz mroźne zimy. Jego początki sięgają aż XVI wieku, jednak z żaden sposób nie przypomina obecnej wersji zupy.
Zupa na bazie buraków to nie tylko smaczny posiłek, lecz także źródło wielu witamin i składników mineralnych.
Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Szeptanie – należy unikać szeptów oraz zasłaniania dłonią ust. Jest to bardzo niegrzeczne. Nieeleganckie zachowanie jest wtedy, kiedy za plecami sąsiada prowadzi się rozmowę z dalej sąsiadującymi osobami.
Barszcz ukraiński to zupa nie tylko popularna w naszym kraju, ale i na Białorusi czy w Rosji. Sycąca, bogata w rozmaite warzywa na mięsnym bulionie. Doskonała jesienią oraz mroźne zimy. Jego początki sięgają aż XVI wieku, jednak z żaden sposób nie przypomina obecnej wersji zupy.
Zupa na bazie buraków to nie tylko smaczny posiłek, lecz także źródło wielu witamin i składników mineralnych.
Jak będziesz gotować „Barszcz ukraiński”
Do garnka wlejesz naturalny bulion przygotowany przez Fresh Cooking oraz wodę. Dodasz kurczaka i będziesz gotować przez 10 min. Cebulę pokroisz w kostkę, kapustę posiekasz, marchew i buraki zetrzesz na tarce jarzynowej…Dalsze wskazówki otrzymasz w zamówionym zestawie Fresh Cooking wraz z produktami do gotowania.
Savoir-vivre - Uchybienia
Korek w winie – świadczy o tym, że butelka została otwarta sposób niefachowy. Jeśli znajdź w swoim kieliszku z winem kawałki korka, nie próbuj ich wyławiać łyżką, widelcem lub nożem. Poproś gospodarza o nalanie wina z innej butelki do nowego kieliszka.Szeptanie – należy unikać szeptów oraz zasłaniania dłonią ust. Jest to bardzo niegrzeczne. Nieeleganckie zachowanie jest wtedy, kiedy za plecami sąsiada prowadzi się rozmowę z dalej sąsiadującymi osobami.
Wartość odżywcza dla 100 gram produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 59 kcal
Węglowodany: 5 g
Tłuszcze: 3 g
Białka: 3,2 g
Dołącz do nas